NOU CURS 2023-2024

Benvolgudes famílies,

Després d’unes setmanes de descans després de colònies, tornem a arrancar el motor de l’Esplai!

Us enviem aquest correu per informar-vos sobre com i quan seran les inscripcions per al Curs d’esplai 2023-2024. Com ja portem fent molts anys, primerament es farà una preinscripció oberta a tothom, perquè considerem que la inclusió, l’equitat i la igualtat d’oportunitats són valors fonamentals en el nostre Esplai. En tancar el període de preinscripcions, us comunicarem tota la informació relativa a les inscripcions en cas que tingueu plaça, o bé si quedeu en llista d’espera.

LA PREINSCRIPCIÓ:

La preinscripció serà via online i tindrà places il·limitades per tal de tenir en compte tothom que vol entrar al curs d’Esplai. Es farà a través de la pàgina web de l’esplai on s’haurà d’omplir un formulari.

OBERTURA PREINSCRIPCIONS: 12 de setembre a les 19.00h*.

TANCAMENT PREINSCRIPCIONS: 14 de setembre a les 17.00h.

*El formulari de preinscripció s’obre a les set de la tarda per evitar que coincideixi amb hores puntes de treball. 

La preinscripció té un cost gratuït. El mateix dia 12 al matí us enviarem un correu de recordatori amb l’enllaç del formulari de preinscripció (o el podreu trobar a la web: esplairiudoms.org)

LA INSCRIPCIÓ:

Una vegada finalitzat el període de preinscripcions, informarem per correu de quan i com es duran a terme les inscripcions. Avancem que aquestes sí que seran de forma presencial. Remarquem que per tal de poder accedir a les inscripcions és necessari haver-se preinscrit prèviament. 

Les places de curs s’assignaran, com sempre, per rigorós ordre de preinscripció, tenint en compte que seran limitades.

Informació sobre la inscripció: El cost de la plaça de curs serà de 60€ en fer la inscripció.

LES BEQUES:

En referència a la sol·licitud de beques per al Curs 2023-2024, volem informar-vos que la Fundació Pere Tarrés, fidel al seu compromís social i educatiu, a través del Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans (MCECC) –del qual forma part l’Esplai del Casal Riudomenc– treballa per garantir l’accés de tots els infants i joves a les activitats educatives de lleure.

Els barems de la concessió de beques (0%, 25%, 50% o 75%) venen determinats per la renda per càpita, principalment, i per casos particulars (serveis socials) o complementaris (família nombrosa, família monoparental, carnet de discapacitat, beca de menjador…).

En cas que vulgueu sol·licitar una beca, de moment heu d’omplir el formulari normal de preinscripció seleccionant la casella de “sol·licitar beca”. Us farem arribar un correu informatiu sobre com fer la sol·licitud.

EL LÍMIT DE PLACES:

Durant els darrers anys hem estat vivint un creixement exponencial respecte a nombre d’infants i joves que volen entrar a l’Esplai, tant de colònies com durant el curs. De part de tot l’equip de monitors/es, n’estem molt satisfets i és molt gratificant, ja que és un sinònim que l’educació en el lleure és, més que mai, necessària i, alhora, també significa que estem duent a terme una bona tasca.

Malauradament, tot i que voldríem poder-ho fer, ens és legalment inviable poder acceptar totes les preinscripcions i ens veiem obligats a marcar un límit a un màxim de 240 places en aquest curs 2023-2024 per tal de poder complir les ràtios estipulades en el Decret 267/2016, de 5 de juliol, de les activitats d’educació en el lleure en les quals participen menors de 18 anys.

A més a més, volem remarcar que aquest límit de places es marcarà per rigorós ordre de preinscripció, tenint en compte que aquest tall en la llista de preinscripció es produirà per grups d’edat. Els grups d’edat es formaran en funció de la quantitat de preinscripcions en cada generació intentant, com sempre, acollir el màxim nombre d’infants i joves possible.

LA LLISTA D’ESPERA:

Tots aquells infants i joves que quedin sense plaça d’inscripció entraran automàticament en llista d’espera, sempre per ordre de preinscripció. Tan bon punt quedin places vacants en el grup d’edat de les persones en llista d’espera, s’informarà a la família per tal de realitzar-ne la inscripció.

EL COMPROMÍS DE L’ASSISTÈNCIA A L’ESPLAI:

Vista l’alta demanda, volem que els infants i joves inscrits assisteixin a l’esplai sempre que els sigui possible. L’Esplai és un moment i un espai de lleure voluntari, però cal ser coherents i compromesos amb els valors que promovem, i ser conscients que el dissabte que falten deu infants a l’Esplai, és un dissabte en què uns altres deu infants que es troben en llista d’espera estan avorrits a casa esperant poder tenir-hi una plaça.

Per això, i tal com hem fet els darrers anys, l’equip de monitors i monitores exigirem que des del primer dissabte fins a l’últim cap de setmana de gener es vingui, com a mínim, a un 40% de les activitats de l’esplai. En cas de no ser així, es perdran la plaça i l’import d’inscripció, i s’obrirà una vacant en el grup corresponent que podrà agafar un nou infant/jove per ordre de preinscripció. 

Des del febrer fins a final de curs seguirà aplicant-se aquesta mateixa norma. Si no s’arriba al 40% d’assistència es perdran els drets de prioritat d’inscripció a les colònies d’estiu.

Les absències no seran justificables i, per això, us demanem que no envieu correus justificant-les

Recalquem que ens veiem amb l’obligació d’aplicar aquesta mesura per tal de poder donar el nombre màxim d’oportunitats de formar part de l’esplai a tothom (inscrits i infants/joves en llista d’espera).

DEL CURS A LES COLÒNIES D’ESTIU 2024:

Una de les pautes que seguim per establir el procés d’inscripcions és que plantegem els cursos d’Esplai com a individuals i aïllats l’un de l’altre. És a dir, cada setembre reiniciem l’Esplai des de zero obrint la possibilitat d’entrar-hi a tothom sense fer diferenciacions. En canvi, les colònies d’estiu van lligades amb el curs previ, de manera que els infants i joves que han assistit al curs d’esplai tenen prioritat a l’hora de fer la inscripció a les colònies (disposen d’un dia d’antelació abans que les inscripcions s’obrin a tothom).

Aquesta prioritat d’inscripció de colònies d’estiu es perd en cas que:

–       L’infant o jove no assoleixi el 40% d’assistència durant el primer o el segon quadrimestre.

–       L’infant o jove s’expulsi del curs d’Esplai.

Esperem poder seguir gaudint de la nostra tasca com sempre hem fet gràcies als vostres fills i filles, i agraïm honestament el suport que rebem de part de les famílies any rere any, colònies rere colònies. Tot plegat fa que l’Esplai sigui aquest entorn tant important i màgic per tots nosaltres. Que no pari mai de ser així!

Us esperem a tots i totes en aquest nou curs d’esplai!

Fins ben aviat,

Equip de monitors i monitores de l’Esplai del Casal Riudomenc